Barefoot hotel Mallorca, mijn ervaring

Unieke plek op Mallorca

Altijd ben ik op zoek naar de mooiste hotels op Mallorca en nu heb ik weer een parel gevonden! Het Barefoot hotel is een ware oase in Portocolom aan de oostkust van Mallorca. Lees snel mijn ervaring bij dit bijzondere hotel. 

Een andere aanbeveling is het luxe Ikos Porto Petro of één van de vele andere bijzondere accommodaties op Mallorca!

“Hi, ik ben Petra! Specialist in het organiseren van vakanties naar Mallorca!

Leuk dat je mijn blog leest. Ik kom al vele jaren op Mallorca (vaak meerdere keren per jaar) en stel met veel plezier vakanties samen naar dit prachtige eiland. Jij kan ook gebruik maken van mijn services! Stuur me gerust een mailtje met je wensen en ik weet er altijd wel een passende vakantie bij te vinden!”

Ontspanning staat bij Barefoot hotel centraal.

Wat ontzettend balen dat we hier maar zo kort verblijven. Toen we incheckte, is dat het eerste wat ik dacht. Bij Barefoot Hotel draait alles om jou zoveel mogelijk te kunnen laten ontspannen en dat merk je al gelijk bij de receptie. Je wordt hartelijk ontvangen met een lekker drankje en wordt dan begeleid naar je kamer door de aardige receptionist en krijg je een korte uitleg over de kamer.

Onze kamer is fantastisch!! De kleuren, de materialen alles is prachtig en super luxe! We kijken op ons terras en daar zien we een trap naar boven. Een dakterras met daarop een lounge bed en een jacuzzi, wat heerlijk!! We laten het bad opwarmen en besluiten er later in te gaan. Mijn dochter en man trekken hun badkleding aan en gaan naar het zwembad om daar een verfrissende duik te nemen. Ik heb afgesproken met de hotelmanager voor een rondleiding door het hotel.
luxe Slaapkamer Barefoot Hotel Mallorca
ruime kamer Barefoot Hotel Mallorca

Uniek concept op Mallorca.

Barefoot Hotel is een bijzonder concept bedacht door Til Schweiger. Hij wilde een oase creëren waar je je direct thuis voelt. Nou dat is wat mij betreft gelukt. We gaan eerst langs het restaurant waar het buffet geserveerd wordt, de prachtige spa en vervolgens onze weg naar de overzijde van de straat. Hier zijn de kamers met zeezicht gelegen (voor max 2 personen) en het eigen restaurant en een dakterras met prachtig zicht.

Spa met zwembad Barefoot Hotel Mallorca
zwembad Barefoot Hotel Mallorca

Hotel op Mallorca wat het hele jaar geopend is.

Het hotel is ook in de winter geopend. De meeste hotels op Mallorca sluiten in de winter, dus dat is best uniek. Ze hebben natuurlijk de heerlijke spa, maar er is ook een plek voor een kampvuur. Je kan natuurlijk de kamer met Jacuzzi boeken (water kan tot een temperatuur van 40 graden), maar als je in een andere kamer verblijft is het ook mogelijk een aantal jacuzzi’s op de rooftop apart te boeken. Ik kan dus wel zeggen dat dit plekje, ideaal is voor een romantische winter getaway, misschien te combineren met een bezoek aan Palma de Mallorca.

Na de rondleiding besluit ik even te gaan genieten in de sauna. Ook al is het nog best warm op Mallorca (eind oktober), is dit toch wel erg aangenaam. Na het sauna bezoek ga ik terug naar de kamer om dan toch echt de jacuzzi uit te gaan proberen! We genieten van het prachtige uitzicht en mijn dochter vindt het super leuk.
Dakterras met jacuzzi. Barefoot Hotel Mallorca
Dakterras met jacuzzi. Barefoot Hotel Mallorca

Is dit hotel ook geschikt voor gezinnen?

Er zijn een aantal kamers die geschikt zijn voor 2 volwassenen en max. 3 kinderen. Kinderen mogen overal komen, behalve in de spa. Er zijn een paar kleine details specifiek voor kinderen, maar geen kinderclub of iets van kinderentertainment. Ik zou zeggen je kan hier gerust naar toe met je kinderen als ze niet veel entertainment nodig hebben. In de vakantie periodes zullen er altijd wel een paar andere gezinnen aanwezig zijn.

Barefoot Restaurant

In de avond gaan we dineren bij het Barefoot restaurant. Dit restaurant kan je ook bezoeken als je niet bij het hotel verblijft. Een reservering lijkt wel noodzakelijk, want toen wij er waren was het ook behoorlijk snel vol. De bediening is erg aardig en mega attent. Daarnaast weten ze alles van het menu. Er is een unieke menukaart waar een aantal typische gerechten uit Mallorca op staan en dan uitstekend klaar gemaakt. Voor onze dochter niet veel keus, maar de keuken kon gewoon een pasta of kipvingers voor haar klaarmaken. De smaken zijn voortreffelijk! Wist je trouwens dat er bijvoorbeeld in november 5 daagse culinaire reizen georganiseerd worden naar dit hotel?
Barefoot restaurant. Barefoot hotel Mallorca
Barefoot restaurant. Barefoot hotel Mallorca

Ik ben hier zeker snel weer terug!

Na het diner gaan we nog een keer terug in de jacuzzi. We moeten helaas wat vroeg slapen, want onze vlucht vertrekt al vroeg in de ochtend. Ik zou hier nog wel veel langer willen blijven, want in deze korte periode heb ik al echt kunnen ontspannen. Ik ben hier zeker snel weer terug.

Wil jij verblijven bij het unieke Barefoot Hotel?

Wil jij verblijven in dit prachtige luxe hotel op Mallorca? Neem contact op en ik kan je er alles over vertellen. 

Sfeerimpressie van mijn verblijf in Barefoot Hotel

--Dit vind je misschien ook leuk --

The Travel Stylist Reisbureau Haarlem
Mallorca
Petra Hermans

Wat te doen op Mallorca

De leukste dingen om te doen op Mallorca. Wat te doen op Mallorca met kinderen en met een huurauto, de leukste uitjes van het eiland.