AIDA Cruise - Vakantie voor het hele gezin!

Is een cruise voor oude mensen?

Ik dacht het niet. Mijn dochter had de tijd van haar leven!

Voor we vertrokken plaatse ik een bericht op Instagram met de vraag wat voor een vooroordelen mensen hadden over cruises. Veel mensen antwoorden dat ze dachten dat het een benauwend gevoel geeft met kleine cabines. Nog meer mensen gaven aan te denken dat er voornamelijk oude mensen aan boord zijn.

Aan mijn gezin de taak om te gaan ervaren of deze vooroordelen kloppen. Wat een straf, haha.

Met de trein naar het cruiseschip, goedkoop en gemakkelijk!

Wij kozen een cruise van AIDA naar Noorwegen met vertrek vanaf Hamburg. Voordeel; je kunt heel makkelijk (en goedkoop) naar Hamburg met de trein. Het is vanaf Amsterdam net zo snel als met de auto!  Na eerst twee dagen doorgebracht te hebben in het mooie Hamburg, gingen wij aan boord van de AIDA PRIMA. Een erg groot schip geschikt voor 3300 passagiers. 

TIP: We hadden 70 euro extra betaald en daarvoor mochten we al om 10:00 uur ipv 14:00 aan boord.  Je kunt dan in alle rust aan boord gaan en het schip ontdekken (en lunchen). Deze kosten zijn het absoluut waard! 

Aankomst Hamburg - AIDA cruise Noorwegen vanuit Duitsland

Veel waterpret aan boord!

Onze dochter had gelijk haar badpak aangetrokken, want er moest natuurlijk meteen gezwommen worden. Dit schip heeft een binnenbad wat door gaat naar buiten, een lazy river (met opblaasbare banden), diverse bubbelbaden en meerdere glijbanen. Voor onze dochter de hemel op aarde en zij was hier dan ook het allermeeste te vinden de hele vakantie.
Lazy river - activiteiten aan boord AIDA cruise Noorwegen - Kindvriendelijk
Binnen zwembad met ligbedden AIDA cruise - Kindvriendelijk

De kabine was ruimer en comfortabeler dan verwacht!

Terwijl mijn dochter genoot van de zwembaden ging ik alvast onze kabine verkennen. Wij hadden gekozen voor een Panorama Kabine met toegang tot het patiodek. Onze kabine was echt best ruim, de bank was omgebouwd tot een comfortabel bed voor onze dochter. We hadden zelfs een ‘inloopkast’ waar we alle koffers en kleding uitgepakt in kwijt konden. En wat een GEWELDIG uitzicht van ons balkon. Wat vond onze dochter het leukste? De hangmat op het balkon, haha.
Panorma Kabine - ruime kamers op de Aida cruise
UItzicht vanuit balkon - AIDA cruise Noorwegen

Genoeg te beleven gedurende de cruise dag op zee

We begonnen onze reis met een dag op zee. Van Hamburg naar Bergen in Noorwegen. Dit is denk ik waar sommige mensen het misschien wat benauwd van krijgen? Wat ga je nou doen zo’n hele dag op een schip? Nou ik kan je vertellen, in ieder geval je NIET vervelen. De hele dag worden er enorm veel activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen eventueel in de kinderclub, maar ook is er volop actie in het theater, de sportschool en op het buitendek. Wij gingen onder andere een heus klimparcours doen, maar ook ben ik even de SPA in geweest voor een heerlijke nek en schouder massage ( € 40,-). En benauwend? Er is zoveel ruimte op het schip en overal heb je prachtig zicht op zee! Wat wil je nog meer!

Een enkele keer hoorde ik mijn dochter zeggen. ‘oh ik voel dat we varen’. En soms waren er wat golfjes in het zwembad. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen kan ik denk ik wel zeggen dat je hier niet zeeziek van wordt.

Indoor klim parkour AIDA - familie cruise noorwegen

Culinair genieten op zee

We hebben het nog niet gehad over het eten en drinken. De AIDA Prima heeft maar liefst 12 restaurants, waarvan er 8 inbegrepen zijn in de prijs. Hieronder vallen ook 3 a la carte restaurants. De drankjes (waaronder; koffie, thee, bier, fris, wijn) zijn inbegrepen, maar alleen in de buffetrestaurants. Voor de overige drankjes is het mogelijk om een drankenpakket af te sluiten. Afhankelijk van hoeveel tijd jij nog in barretjes doorbrengt kan dit wel of niet voordeliger zijn.

Ontdek meerdere bestemmingen!

Maar waar draait zo’n cruise nou helemaal om? Natuurlijk het bezoeken van de verschillende bestemmingen! Het grootste voordeel van een cruise is dat je maar 1 x je spullen hoeft uit te pakken en toch steeds weer op een nieuwe plek komt. De ochtend na de zeedag deed ik de gordijnen open en wow wat een view!! We voeren de haven in van de prachtige stad Bergen in Noorwegen. Het zonnetje scheen! Uiteraard gingen wij van boord om deze Noorse stad te ontdekken. De opvolgende dagen hadden we steeds in de avond de afvaart waarbij we in de ochtend weer aankwamen op de volgende plek. Wij gingen nog naar Nordfjordeid, Alesund en Stavanger, waar we flinke avonturen beleefde. Ik zal hier binnenkort een aparte blog over schrijven.
Uitzicht op de Noorse fjorden vanuit AIDA cruise
cruise vanuit Duitsland - AIDA cruise Noorwegen

Ons favoriete moment!

De afvaart was een favoriet moment van ons. Het is zo ontzettend mooi als het schip in alle rust de haven verlaat. Drankje in de hand, de toeter klinkt en over het hele schip is het prachtige lied “Sail away” van Enya te horen. Het lied staat inmiddels in de favo playlist van onze dochter. Herinneringen voor het leven!
luxe familiecruise van Duitsland naar Noorwegen

--Dit vind je misschien ook leuk --

Mauritius gezinsvakantie
Luxe reizen
Petra Hermans

Mauritius met kinderen

Mauritius met kinderen, doen of niet doen? Lees snel de blog en kom erachter of het eiland een familie bestemming is.

Zwembad Ikos Porto Petro Mallorca
Ikos Resorts
Petra Hermans

Ikos Porto Petro Mallorca

Mijn ervaring bij Ikos Porto Petro Mallorca. Lees in deze blog over hoe het is om te verblijven bij de ultra luxe Ikos Resort.

mijn ervaring bij Barefoot hotel Mallorca. Uniek concept. Luxe hotel met Zwembad
Luxe reizen
Petra Hermans

Barefoot hotel Mallorca

Barefoot hotel Mallorca, uniek vakantie concept in Portocolom. Lees hier mijn ervaring van dit geweldige hotel.