Fitness Camp Thailand

MIJN ERVARING

Samen met een vriendin vloog ik via Dubai naar Phuket. Vanuit de luchthaven was het nog ca. 40 minuten in de taxi voor we in de beroemde Fitness Street Phuket aankwamen. Het was al avond en omdat we de volgende ochtend direct wilde starten met een sportles en moe waren, gingen we direct slapen.

Aankomst in Thailand

Normaal gesproken krijg je op je aankomstdag direct een uitleg en rondleiding over het sportkamp. Bij ons was dit vanwege het tijdstip niet mogelijk, dus verschoven we dit naar de volgende dag. De meeste mensen komen overigens ook op zondag aan, maar je mag elke dag van de week starten.

De volgende dag om 08:15 stond ik klaar voor het eerste lesje Cross Training. Met de jetlag was het flink hard werken, maar goed daar voor zijn we ook hier! Het was echt een toffe les, met hele leuke en gezellige mede sporters. Na de training nam ik een heerlijk proteïnerijk ontbijt in Health Kitchen (het restaurant van het kamp) en ging naar de receptie voor de introductie.

We kregen uitleg over de verschillende sportlessen die aangeboden worden, hoe het werkt met de maaltijden die inclusief zijn en we kregen een super leuke goody bag met o.a. twee sportshirts. Daarnaast kregen we het schema wanneer de lessen met de personal trainer zijn ingepland.

Resultaten bijhouden met de Inbody Composition Scan

Er is ook een body composition scan inclusief aan het begin en aan het einde van de week. Omdat ik al gegeten had (je hoort het op nuchtere maag te doen), deed ik de scan pas de volgende dag in de ochtend. Je stapt op een zeer geavanceerde INBODY weegschaal. Na het invoeren van wat details houd je de sensoren vast en rolt er na een minuutje een uitgebreide analyse van je lichaam uit. Het is heel interessant om te zien, waar je je vet opslaat, hoeveel spiermassa je hebt etc.

Fitness transformaties sportreizen in Thailand

Personal Training van hoog niveau

De trainingen met de personal trainer zijn echt heel fijn en van deze toevoeging moet je ook zeker gebruik maken. Naast een workout op maat is dit ook het moment waarop je spreekt over je doelen en gezondheid. Mijn Thaise trainster heet Eng en zij is heel erg goed in CrossFit. Precies een goede match met mij. Ze heeft me o.a. geleerd hoe ik een betere squat kan maken.

Persoonlijke begeleiding sportreizen in Thailand

Hoeveel keer trainen per dag?

In Nederland sport ik ca. 5 keer per week, behoorlijk fanatiek dus. Ik was erg benieuwd hoe het zou zijn om meerdere lessen per dag te volgen. Kan ik dat volhouden? In Nederland zou ik dat niet kunnen. Bijna iedereen in het kamp gaat naar 2 of 3 lessen per dag. De mensen die meerdere weken gaan en soms ook totaal niet fit zijn, starten de eerste week vaak met 1 les per dag én de personal training. Na de eerste week worden er dan 2 of 3 lessen per dag gedaan. En er zijn ook mensen die volgen zelfs wel 4 trainingen! Je bepaalt dit zelf!  

Het sporten in warme temperatuur is echt heel anders. Op een of andere manier vinden je spieren dit wel fijn. Ik heb dus vrijwel gelijk aan meerdere lesjes mee kunnen doen. Toch kwam de rustdag (zondag) als geroepen om een beetje bij te komen van de eerste dagen.

Wat een sfeer!

Wat super leuk om gelijk al allemaal nieuwe mensen te leren kennen. Ik kreeg direct een uitnodiging voor een whatsappgroep, waar allemaal gezellige dingen voor in de avond in afgesproken werden. Je hoeft dus ‘s avonds niet alleen te eten als je dat niet wilt, er is altijd wel een clubje wat samen afspreekt bij een van de vele restaurantjes van het dorp.

Avondjes uit groep sportreizen in Thailand

Sporten in combinatie met gezonde voeding

Overigens houden de restaurants er ook allemaal rekening mee dat mensen hier voor hun gezondheid zijn. Er worden overal lekkere en gezonde maaltijden aangeboden en er is geen gebrek aan proteïneshakes. Inclusief in je programma zijn twee maaltijden (ontbijt & lunch) óf twee maaltijden én twee proteïneshakes. Deze maaltijden en shakes krijg je bij het restaurant van het kamp. Voor je diner ga je het dorp in en daar kan je al eten voor 4 euro inclusief een drankje. Geen geld toch?

Beach training

Op zaterdag had ik me ingeschreven voor de beach training. Je gaat in de ochtend met een bus naar een prachtig strand waar je vervolgens een pittige workout kan verwachten. Het was echt zo gaaf om hier te sporten. Het is een heel mooi plekje en in de ochtend nog super rustig. We sloten de workout af met een duik in zee gewoon in onze sportoutfit. Tip: neem genoeg water mee. 

Strand workout sportreizen in Thailand

Ontspannen op zondag (rustdag)

Aangezien zondag een rustdag is heb je dan mooi de tijd om wat van de omgeving te gaan verkennen. We hadden toevallig deze dag precies pech met het weer. Er waren ook mensen naar Ko Phi Phi gegaan en zij hadden prachtig weer gehad. Wij besloten een tempel te gaan bezoeken vlakbij het kamp én een heerlijke Thaise massage te nemen.

De dagen vliegen voorbij

De dagen vlogen voorbij en we hebben alle verschillende soorten lesjes uitgeprobeerd. Het was eigenlijk allemaal even leuk. We liepen ook nog een ochtend naar de grote Buddha. Wat vooral heel erg leuk maakte waren de leuke andere deelnemers. Je krijgt super snel een band met elkaar.

Het kamp is voor iedereen

Iedereen heeft een ander verhaal en reden om hier aan deel te nemen. Dit varieert van mensen die flink (en sommige echt flink) willen afvallen tot mensen die echt aan hun gezondheid willen werken tot (zeer) sportieve mensen die hun trainingen een boost willen geven of mensen die ‘back in shape’ willen komen. De leeftijden variëren ook enorm. De oudste deelnemer was rond de 55 en de jongste 20 jaar toen ik er was. Iedereen is hier welkom en wordt uitstekend begeleid.

Na me een week helemaal te hebben ondergedompeld in de fitness was het weer tijd om te gaan. Het was lastig afscheid nemen van deze geweldige omgeving, leuke coaches en de andere deelnemers die we hebben leren kennen. Wij gingen nog twee dagen naar Bangkok als afsluiting wat ook erg leuk was. 

Sfeerimpressie van de Fitnessvakantie

--Dit vind je misschien ook leuk --

gate to heaven Thailand reizen | The Travel Stylist |
Amerika
Petra Hermans

Top 5 beste reisbestemmingen 2023!

Deze top 5 bestaat uit 5 van onze meest favoriete plekken. Lees in deze blog meer over waarom dit DE bestemmingen zijn voor 2023!

Tips
Petra Hermans

De beste reisblogs van Nederland!

Opzoek naar blogs met reisinspiratie, tips & tricks en de best verborgen parels? Hier kan je onze top 5 favoriete blogs vinden!