MIJN ERVARING: Ikos Oceania, 5 sterren all inclusive resort

Ikos Oceania is een super luxe all inclusive resort gelegen in Chalkidiki Griekenland. In de herfst van 2022 kreeg ik de kans om dit zeer exclusieve resort te bezoeken. Lees in deze blog mijn ervaring in dit fantastische Ikos Resort. 

Gedurende de herfstvakantie in 2023 hebben wij Ikos Porto Petro op Mallorca bezocht.  In 2022 zijn wij ook naar Ikos Olivia geweest, lees mijn blog over dit resort hier. Of bekijk hier de algemene Ikos pagina.

Mijn ervaring bij Ikos Oceania

Slechts op 30 minuten van de luchthaven van Thessaloniki is het prachtige Ikos Oceania gelegen. Toen ik hier binnen stapte zag ik het gelijk, wat een VIEW!! Vanuit de lobby stap je het terras op waar je over het resort kan kijken naar de zee. En wat geweldig dat je dit uitzicht kan blijven genieten vanuit je suite of kamer, want alle kamers hebben zeezicht!

Het resort is gelegen tegen een heuvel aan, waardoor je via de kamers, zwembaden en restaurants naar beneden kan lopen tot je bij het prachtige strand van maar liefst 350 meter aankomt. Er rijden buggy’s af een aan, voor diegene die liever sneller of makkelijker ergens willen komen.

Wij gaan direct door naar het prachtige strand om ook een kijkje te nemen bij de Beach Club. Om bij het strand te komen, moet je een weg over. Er is weinig verkeer, maar ik weet dat het voor sommige mensen een nadeel kan zijn. Bij Ikos Olivia kan je wel vanuit het resort direct het strand op.

Ikos Oceania uitzicht Griekenland

Ikos Oceania VS Ikos Olivia

Eigenlijk bestaat Ikos Oceania uit dezelfde uitstekende ingrediënten als de andere Ikos Resorts. Persoonlijk vind ik het iets meer geschikt voor volwassenen. Er zijn genoeg kinderfaciliteiten, maar vanwege de structuur gelegen op een heuvel kunnen kinderen hier wat minder makkelijk vrij rondspelen. Voor volwassenen is er daarentegen een adults only infinity zwembad (verwarmd) en diverse ‘quiet zones’ bij bars en restaurants. Je hoeft daar uiteraard niet je mond te houden, maar er is een intiemere sfeer en kinderen mogen er niet spelen.

Een voordeel van Ikos Oceania is dat het iets dichterbij een centrum gelegen is dan Olivia. Zeker een aanrader; het unieke DINE OUT programma van Ikos. Je mag bij diverse restaurantjes buiten het resort gaan eten en het is volledig inbegrepen, ook de drankjes!

Wist je dat IKOS Oceania het enige resort is waar een squash baan is? Uiteraard bij de prijs inbegrepen.

We bezoeken nog een van de kamers, de diverse restaurants, kinderclub, sportmogelijkheden alvorens we nog een heerlijke cocktail drinken op het terras. Daarna is het weer tijd om terug te keren naar Ikos Olivia.

Meer weten over Ikos Oceania?

Wil jij meer weten over Ikos Oceania, ik beantwoord je vragen graag. Bij het aanvragen van een reisvoorstel ontvang jij tevens een uitgebreide brochure van Oceania met alle details.

Sfeerimpressie van Petra's gezinsreis naar Ikos Oceania

--Dit vind je misschien ook leuk --

Zwembad Ikos Porto Petro Mallorca
Ikos Resorts
Petra Hermans

Ikos Porto Petro Mallorca

Mijn ervaring bij Ikos Porto Petro Mallorca. Lees in deze blog over hoe het is om te verblijven bij de ultra luxe Ikos Resort.