Luxe 5 sterren Sani Resort

MIJN ERVARING

Wow, wat een one of a kind super deluxe resort! Nu ik hier geweest ben snap ik helemaal waarom mensen hier keer op keer naar terug willen. Wij verbleven in Sani Beach, dat is het meest drukke van alle 5 verschillende accommodaties van Sani Resort en tegelijkertijd heeft het ook een hele fijne ligging.  Sani Beach bestaat uit groot hotel met meerdere verdiepingen en ondanks dat het wel het meest drukke is, voelt het absoluut niet zo aan. 

Aankomst in Chalkidiki, Griekenland

Bij aankomst kregen we onder het genot van een drankje een uitgebreide uitleg van het resort waarna we direct naar onze Junior Suite Sea view konden gaan. De koffers stonden al klaar in onze kamer, maar voordat we uitgepakt hebben, zijn we eerst naar het buffet gegaan om te lunchen. Wij zijn totaal geen buffet mensen en normaal boek ik een hotel met alleen ontbijt of zelfs zonder maaltijden, maar dit is echt wat anders. Uitstekende kwaliteit en zeer ruime keuze. Onze dochter at lekker van het speciale kinderbuffet en kwam daarna in de dessert hemel!!  We hebben op de laatste ochtend na, hier steeds het ontbijt genuttigd. 

Culinair genieten was een understatement

Wij hadden volpension, waardoor we de lunch en het diner konden nemen in een van de a la carte restaurants. Via een QR code op tafel kan je het menu inzien en een keuze maken. Ze geven ook aan welke wijnen er bij het menu passen. Het was allemaal heerlijk en we hebben hier enorm van genoten.  Ammos restaurant was onze favoriet van de avond en Psaroyannos vonden wij geweldig voor de lunch. Wil je exclusiever eten dat ben je beter af bij bijvoorbeeld Tomata of Water restaurant. 

Sani Macaroni restaurant

Wat is de ideale boekingsperiode voor Sani Resort?

Wij hadden wat pech met het weer de eerste twee dagen (we waren hier eind oktober), maar het mocht de pret niet drukken. De zwembaden zijn verwarmd, waardoor je ook bij lagere temperatuur lekker kan gaan zwemmen. September en juni zijn naar mijn mening de ideale maanden, maar hebben je kinderen schoolplicht vergeet dan niet de meivakantie. De prijzen liggen hier dan een stuk lager dan in de zomervakantie. 

Sani Resort Sunset Cruise

TIP: Reserveer van te voren

Vooraf aan ons verblijf had ik al behoorlijk wat dingen gereserveerd en dat was maar goed ook, want het bleek ter plaatse lastig om nog wat extra’s bij te boeken. Dit zal vast makkelijker gaan als er geen corona zou zijn, maar nu was er overal beperkte capaciteit. Omdat ik graag sport, had ik heel wat sportlesjes geboekt, maar ook restaurant reserveringen voor de avond, een sunset cruise, de kinderclub voor onze dochter én het Sani Adventure park. Reserveringen voor de lunch zijn niet nodig en het was altijd vrij makkelijk een tafeltje te krijgen bij de lunch a la carte restaurants. Doordat je moet reserveren ben je uiteraard wat minder flexibel, dit is wel een nadeel aan de andere kant hoef je nergens meer over na te denken als je ter plaatse bent en kan je alleen maar genieten! 

Wat vond ik de highlight van deze vakantie?

Ik denk vooral het heerlijke eten, maar ook het genieten op de super zachte strandbedjes en het verwarmde zwembad. En onze dochter vond de highlight absoluut het Sani Adventure Park, de kinderclub én de hele grote hoeveelheid toetjes die ze gehad heeft. 

Sani adventure Park

TIPS: Wat zou ik een volgende keer anders doen?

Ondanks dat Sani Beach super was, zou ik toch heel graag willen verblijven in Sani Club of Porto Sani. Ik ben daar een aantal keren geweest (voor sportlesjes) en er was zo’n enorm fijne sfeer! Wij hadden een upgrade gekregen naar volpension, maar als ik hier voor zou moeten betalen, dan koos ik denk ik toch voor halfpension. Je hebt dan toch wat meer mogelijkheden om te lunchen, of een hapje te nemen als je niet zo’n grote eter bent zoals ik zelf. 

Sfeerimpressie van Sani Resort

--Dit vind je misschien ook leuk --

Verwarmd zwembad Ikos Olivia
Luxe reizen
Petra Hermans

Ikos Olivia luxe all inclusive resort Griekenland

Benieuwd naar DE nieuwe all inclusive formule? Culinaire hoogstandjes en sublieme gastvrijheid kan verwacht worden! Lees mijn blog over onze vakantie in het luxe all inclusive resort, Ikos Olivia