OVER THE TRAVEL STYLIST

Petra Hermans Reisadviseur Haarlem

Beste reisadviseur van Noord-Holland!

2020 was een TOP jaar. (behalve de Corona dan).. Ik ben in dat jaar getrouwd, had op de valreep een geweldig huwelijksfeest én ik won de prijs: ‘beste reisadviseur van Noord-Holland‘. 

Ieder jaar worden deze ZRA verkiezingen gehouden onder zelfstandig reisadviseurs.  Het is een proces van enkele maanden, waarbij er steeds weer reisadviseurs afvallen. De opdrachten die wij moesten doen waren o.a. het maken van een vlog, een klantenonderzoek, een marketingopdracht, kennisronde etc. De super spannende finale vond plaats op de vakantiebeurs in Utrecht. Je zult vast begrijpen dat ik heel erg trots ben op mijn prijs. 

De liefde voor reizen zat er al vroeg in!

Op mijn 16de zat ik voor het eerst in een vliegtuig en nu denk je misschien, oh dat is helemaal niet jong. Maar het was toen 1994, reizen met het vliegtuig was nog niet zo normaal als nu én het was een reis naar Amerika helemaal alleen zonder mijn ouders! 

Hierna had ik de smaak te pakken en gingen we op een door mij georganiseerde reis naar Kenia. Ik was inmiddels gestart aan mijn HBO opleiding toerisme, waarbij ik in de zomervakantie als reisleidster werkte voor een jongerenorganisatie. De tijd van mijn leven! 

Na wat werkervaring op te hebben gedaan vertrok ik voor 8 jaar naar Wenen, Oostenrijk. Mijn man werkt daar nog steeds als piloot voor Austrian Airlines, maar reist nu heen en weer tussen Wenen en Haarlem. In Oostenrijk heb ik veel werkervaring opgedaan op het reisbureau. Essentiele kennis, waar ik nu de vruchten van kan plukken. En zo was ik er in 2016 helemaal klaar voor om mijn eigen reisbureau te starten!  

Met een aantal bestemmingen heb ik een echt speciale band opgebouwd, lees er hieronder nog meer over. 

Petra Hermans Reisadviseur Haarlem

Noord-Amerika

Op 16 jarige leeftijd vertrok ik naar de USA om mijn grote droom waar te maken. Een jaar naar High School! Ik kwam terecht in Nebraska, of all places. Op de high school werd ik direct opgenomen in het cheerleader team. En ik mocht mee doen aan de graduation. Wat een gave ervaring! Na die tijd ben ik nog vaak in Amerika geweest. Helaas niet meer in Nebraska, but it’s on my list. 

De gaafste herinneringen van mijn laatste reizen door Amerika? Loungen op het strand tussen de locals van Napels Florida, wandelen door Central Park New York en mijn huwelijksaanzoek in de Grand Canyon! (maar ik kan nog wel even door gaan met gave ervaringen)

De volgende reis naar Amerika staat al weer op de planning en dan willen we graag naar San Diego. 

Petra Hermans reisadviseur Haarlem
Petra Hermans Reisadviseur Haarlem

Mallorca

In het jaar 2000, ging ik voor het eerst aan het werk in het buitenland. Ik mocht als reisleidster voor een jongeren reisorganisatie naar El Arenal in Mallorca. Het was ontzettend gaaf om dit te mogen doen en 10 jaar later (2010) heb ik tijdens mijn sabbatical dit nog eens over gedaan, maar dan als reisleidster in het prachtige Cala d’Or. Na die tijd ben ik nog vaak terug geweest, zwanger, met baby, klein kind en met vriendinnen. Het hele eiland Mallorca en specifiek Cala d’Or heeft echt mijn hart gestolen en ik weet zeker hier nog vaak terug te komen.

Wat is er zo gaaf aan Mallorca? Lees het op mijn pagina speciaal over dit eiland en in mijn blog. En kijk op Insta high lights naar de vele filmpjes en foto’s over Mallorca. 

Contact

Stuur mij je vakantiewensen en ik ga aan de slag. Een reisvoorstel per e-mail is geheel kosteloos. 

Reisbureau Haarlem Emailadres