Restaurants Cala d'Or

Restaurants Cala dOr

Voor je vakantie in Cala d’Or is het natuurlijk mogelijk om een hotel met halfpension of all inclusive te boeken, maar ik adviseer eigenlijk altijd de restaurants van Cala d’Or te gaan ontdekken. Het is niet alleen veel lekkerder dan het buffet eten in het hotel, de prijzen vallen ook nog eens heel erg mee. 

Uiteten te veel gedoe met kleine kinderen? Hier is het geen probleem! In de vroege avond zijn vrijwel alle restaurants er volledig op ingesteld. Kindermenu’s, kleurplaten, speelhoeken, het is vaak wel aanwezig. 

In het hoogseizoen is het aan te raden te reserveren, zeker indien je na 19:00 uur wilt eten, of met meer dan 4 personen bent. 

Tips Restaurants Cala d'Or

Cala d’Or bestaat uit verschillende gedeeltes zoals Cala Ferrera, Cala Egos, de haven en het centrum van Cala d’Or.  Deze restaurantjes zijn gelegen in deze 4 verschillende gebieden. Mis jij nog een restaurant in dit lijstje?  Ik hoor het super graag!  

Cala Ferrera

Paparazzi

Mijn lievelingsrestaurant in Cala d’Or staat natuurlijk bovenaan! Paparazzi heeft niet alleen heerlijk pizza’s en ander mediterraans eten, het heeft een super gezellige sfeer. Het restaurant is gelegen in Cala Ferrera, vlakbij Inturotel Cala Esmeralda / Cala Azul / Esmeralda Park. Speciaal voor kids; de kinderpizza Masterclass! Je kind mag hier samen met chef pizza zelf zijn pizza maken! Hoe leuk is dat? 

Check de website hier: https://restaurantepaparazzi.com/nl

Restaurants Cala dOr

Tapas Y Mas

Toen ik nog als reisleidster werkte organiseerde ik hier mijn tapas avonden. Het was een feestje dat ik iedere keer mee mocht eten! Snel werd bekend dat je hier super lekkere tapas kon krijgen en het kleine zaakje moest flink uitbreiden om aan de vraag te blijven voldoen.  Het is nog altijd even lekker om hier te eten en wat een sfeertje! Vraag hier vooral naar de heerlijke Cava Sangria! Het is gelegen in Cala Ferrera, vlakbij Inturotel Cala Esmeralda/ Cala Azul/ Esmeralda park. 

Check de website hier: https://tapasymas.net/nl/

Tapas y mas Cala dor

Centrum Cala d'Or

Indiana Johns

Dit restaurant heeft het beste Thaise en Indische eten van het eiland! En tijdens de lunch zou je hier misschien zelfs wel eens een kroketje en een pannenkoek kunnen scoren.  De altijd vriendelijke eigenaresse Lianne zorgt er samen met haar uitstekende personeel voor dat je aan niets ontbreekt. Het restaurant is gelegen in het centrum van Cala d’Or. 

Check de website hier: https://www.facebook.com/indiana.johns

Indiana Johns Cala dOr

Can Trompe

Als je op zoek bent naar een restaurant waar je locals tegenkomt en waar je typisch Mallorciens kan eten ben je hier juist! Hier wordt je visje nog gefileerd aan tafel en kan je ook heerlijke paella eten! 

Check facebook hier: https://www.facebook.com/Can-trompe-restaurante-104816461790580

Can Trompe Restaurants Cala dor

La Bodega

De combinatie van wijn en tapas en de authentieke Spaanse sfeer maken dit restaurant tot een must go! En niet te vergeten een ruime keuze uit kindergerechten! Tussen 11:00 en 19:00 uur kun je hier onbeperkt van de heerlijke tapas genieten. Naast tapas hebben ze ook Montaditos, lekker voor bij de borrel of als je eens wat anders wilt. Dit is het meest populaire restaurant in het centrum van Cala d’Or. Vergeet niet te reserveren (dat kan voor aankomst tot 19:00 uur) als je liever niet wilt wachten op een tafeltje. 

Check the website hier: https://restaurantlabodegamallorca.com

La Bodega Tapas Cala dor

Los Amigos

Dé all you can eat Tapasbar van centrum Cala d’Or.  Je bent hier ook aan het juiste adres voor Mexicaans en cocktails tijdens het happy hour. Check de website hier: http://tapasbar-losamigos.com/nl/welkom/

Los Amigos Cala dor

Diferent

It’s good to be Diferent. Dit restaurant in het centrum van Cala d’Or biedt heerlijk eten, maar is ook de plek voor lekkere drankjes! Ze hebben een eigen wijnbar waar je de beste wijnen van Mallorca kan proeven. Altijd een topsfeertje en veel gezelligheid. Nadat je gegeten hebt kan je ook tot de late uurtjes doorzakken in de naastgelegen bar.  Je komt hier vast en zeker andere Nederlanders tegen. 

Check de website hier: https://restaurantdiferentmallorca.com/

Diferent restaurant Cala dor

Restaurants Haven Cala d'Or

Portofino

Dineren met een prachtig uitzicht! Portofino is gelegen in de haven van Cala d’Or. Ik zou willen adviseren ten minste 1 avond van je vakantie in de haven door te brengen. Je zult er geen spijt van krijgen. Portofino heeft hele goede recensies en je kan hier terecht voor een heerlijke paella!  Check the website hier: https://www.facebook.com/portofinocalador

Portofino restaurant Cala dor

Port Petit

Nog een parel in de haven van Cala d’Or! Wil je een avondje echt chique eten, dan ben je hier aan het juiste adres. De prijzen liggen hier wat hoger, maar het is wel de moeite waard als je wat bijzonders wilt! 

Check de website hier: https://portpetit.com/en/home/

Port Petit restaurant Cala dor

Yaya's

Op een fantastische locatie in de Marina haven van Cala d’Or ligt het redelijk nieuwe restaurantje Yaya’s. De bediening is super vriendelijk en service uitstekend.  De gerechten zien er uit als heuse kunstwerkjes en smaken nóg beter! 

Check de website hier: http://yayas-calador.com/

 

Yayas Cala dor

Restaurants Cala Egos

Western Steakhouse

Beroemd vanwege de spareribs en grote steaks. Gelegen in Cala Egos, vlakbij Club Martha’s. Je vindt hier ook een kindermenu en ook aan vegetariërs is gedacht. 

Check the website hier: https://western-steakhouse.com/nl/

Western Steakhouse Cala Egos

Tony's Gastrobar

Tapas en shared dining in Cala Egos vlakbij Club Martha’s en Parque Mar. Dit restaurant bestaat al sinds 1978 (mijn geboortejaar) en ontvangt zeer veel terugkerende gasten. In 2021 is stokje overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De naam Tony’s blijft echter bestaan! 

Check the website hier: https://tonysgastrobar.com/nl 

Cala Egos Restaurants

Mis jij nog een restaurant in dit lijstje?  Ik hoor het super graag!