10 tips vliegen met een baby

Vliegen met een baby kan een hele logistieke uitdaging zijn. Hier zijn een aantal tips, die je reis een stuk aangenamer kunnen maken.
Vakantie met kinderen
Petra met haar dochter (inmiddels wat jaartjes geleden)

1. Vliegtijden.

Kijk bij het boeken van je reis goed naar de vluchttijden. Als je om 08:00 uur vertrekt moet je al om 06:00 op het vliegveld zijn en dus midden in de nacht op staan met je baby. Je komt al vroeg aan op bestemming, maar bij de meeste accommodaties kan je pas om 14:00 inchecken.

2. Neem snacks mee!

Je mag in het vliegtuig eten en drinken voor een baby meenemen. Neem voldoende snacks mee zoals knijpfruit en rijstwafeltjes.

3. Zorg voor vertier.

Zorg voor een nieuw speelgoedje dat je kind aan boord mag uitpakken. Maar vergeet uiteraard ook de favoriete knuffel niet mee te nemen. Zelf zou ik dit Montessori Busy Board aanraden!

4. Download filmpjes.

Het is geen schande om je kind naar een filmpje te laten kijken tijdens de vlucht. Zorg dat je filmpjes en apps ook offline beschikbaar zijn!

5. Lees je in over de juiste reisdocumenten.

Vergeet niet de juiste reisdocumenten voor je kind! Check de geldigheid van het paspoort, in sommige landen moet dit 6 maanden na je reis nog geldig zijn.

6. Gebruik draagzakken!

Voor kleine kinderen is een draagzak ideaal. Je mag wel je buggy meenemen naar het vliegtuig, maar op bestemming komt hij meestal over de bagageband, die vaak best ver lopen is. Ook ter plaatste is voor uitjes een draagzak optimaal.

7. Neem "nood" kleding mee.

Het kan helaas gebeuren dat je koffer niet mee gekomen is met de vlucht. In dat geval is het fijn om spullen voor een eerste dag in je handbagage te hebben. Bijvoorbeeld zwemkleding. 

Neem echter niet te veel handbagage mee. Niets is vervelender dan het rond slepen van een kind én heel veel bagage. Zorg dat alles (incl. je jas) in een koffertje past. In het koffertje doe je een apart tasje met de spulletjes die je gebruikt tijdens de vlucht.

8. Zorg voor afleiding tijdens het opstijgen en dalen.

Geef je kind bij de daling wat te drinken (of knijpfruit). Dan hebben ze minder last van hun oren.

9. Vliegtuigbedjes voor meer comfort

Is je kind net te groot voor een standaard bassinet? De Wick Air van Wick Wings is het enige vliegtuigbed op de website van KLM dat wordt aanbevolen en is toegestaan als vliegtuigbed. Het is zowel een multifunctioneel vliegtuigbedje als voetsteun met 3 verschillende standen.

10. Jij gestrest, kind ook gestrest.

Kinderen hebben het meteen door als je gestrest bent. Keep Calm and enjoy your holiday 😉

--Dit vind je misschien ook leuk --