10 tips vliegen met een baby

Vliegen met een baby kan een hele logistieke uitdaging zijn. Hier zijn een aantal tips, die je reis een stuk aangenamer kunnen maken.

 

Petra met haar dochter tijdens vakantie op Mallorca

  1. Kijk bij het boeken van je reis goed naar de vluchttijden. Als je om 08:00 uur vertrekt moet je al om 06:00 op het vliegveld zijn en dus midden in de nacht op staan met je baby. Je komt al vroeg aan op bestemming, maar bij de meeste accommodaties kan je pas om 14:00 inchecken.
  2. Je mag in het vliegtuig eten en drinken voor een baby meenemen. Neem voldoende snacks mee zoals knijpfruit en rijstwafeltjes.
  3. Zorg voor een nieuw speelgoedje dat je kind aan boord mag uitpakken. Maar vergeet uiteraard ook de favoriete knuffel niet mee te nemen.
  4. Het is geen schande om je kind naar een filmpje te laten kijken tijdens de vlucht. Zorg dat je filmpjes en apps ook offline beschikbaar zijn!
  5. Voor kleine kinderen is een draagzak ideaal. Je mag wel je buggy meenemen naar het vliegtuig, maar op bestemming komt hij meestal over de bagageband, die vaak best ver lopen is. Ook ter plaatste is voor uitjes een draagzak optimaal.
  6. Vergeet niet de juiste reisdocumenten voor je kind! Check de geldigheid van het paspoort, in sommige landen moet dit 6 maanden na je reis nog geldig zijn.
  7. Het kan helaas gebeuren dat je koffer niet mee gekomen is met de vlucht. In dat geval is het fijn om spullen voor een eerste dag in je handbagage te hebben. Bijvoorbeeld zwemkleding.
  8. Neem echter niet te veel handbagage mee. Niets is vervelender dan het rond slepen van een kind én heel veel bagage. Zorg dat alles (incl. je jas) in een koffertje past. In het koffertje doe je een apart tasje met de spulletjes die je gebruikt tijdens de vlucht.
  9. Geef je kind bij de daling wat te drinken (of knijpfruit). Dan hebben ze minder last van hun oren.
  10. Kinderen hebben het meteen door als je gestrest bent. Keep Calm and enjoy your holiday 😉

 

Vragen? Neem contact op met The Travel Stylist!

Wil jij vooraf al weten dat je achteraf geen gedoe hebt? The Travel Stylist staat voor vakantie precies zoals jij het wilt. Geheel naar wens stellen wij jouw perfecte reis samen!