12 tips voor een vakantie met kinderen

Een vakantie met kinderen is onvergetelijk. Je komt thuis met 1000 foto’s van je kids: op het strand, in het restaurant, de speelplaats. Je kinderen hebben in ieder geval genoten, maar ben jij ook uitgerust?  Op vakantie met kinderen is nou eenmaal wat anders dan toen je nog zorgeloos aan het backpacken was. Voorbereiding is key! Met deze tips kun jij er vóór je vakantie al voor zorgen dat jij tijdens je vakantie volop kan genieten! 

Familievakantie Reisbureau Haarlem
Petra Hermans met haar dochter (al wat jaartjes geleden)

1. Boek iets wat jij zelf ook echt leuk vindt!

Boek een vakantie waar jij ook echt zin in hebt! Dit klinkt misschien logisch, maar er zijn veel ouders die alleen maar gaan, waar ze zeker weten dat de kinderen het leuk vinden. Kijk dus niet alleen naar de mogelijkheden voor de kids, maar ook naar wat jij en je eventuele partner leuk vinden. 

2. Boek tijdig!

Zorg dat je op tijd je vakantie regelt. Vooral accommodaties met aparte slaapkamers voor de kinderen zijn erg schaars en snel volgeboekt.

3. Uitchecken en inchecken

Bij de meeste accommodaties kan je pas om 14:00/15:00 uur inchecken. Op de dag van vertrek moet je meestal om 10:00 je kamer verlaten. Vraag indien nodig aan de receptie of je langer in je kamer kan blijven, maar houd er rekening mee dat het wellicht ook niet mogelijk is, vooral in het hoogseizoen.

4. Vergeet het kinderbedje niet!

Vergeet niet een kinderbedje bij te boeken. Dit is niet overal vanzelfsprekend! TIP:  Neem je eigen babybedje mee

5. Vraag speciale verzoeken aan

Een hotel deelt altijd eerst de speciale verzoeken in en daarna pas de rest. Vraag dus altijd een kamer aan, die bijvoorbeeld hoog gelegen is. Check recensies op internet voor tips m.b.t. goed gelegen kamers in het hotel.

6. Controleer de locatie van de kamer

Heeft het hotel entertainment? Vraag voor een kamer aan een rustige kant, of juist met zicht op het entertainment als je vanaf je balkon nog wilt kijken terwijl je kind slaapt.

7. Neem zonsverduistering mee!

Slaapt je kind nog tussen de middag? Neem wat mee waar je de ramen mee kan verduisteren.

8. Bereid alles goed voor

Bereid alles goed voor, voordat je kind gaat slapen, zodat je terwijl je kind slaapt optimaal van de rust kan genieten.

9. Lees je in over Babyvoeding

Check of op bestemming de gewenste babyvoeding verkrijgbaar is en neem voldoende mee indien niet. Melkpoeder is meestal te koop bij de apotheek.

10. Denk aan je medicijnen!

Denk aan medicijnen voor je kind. In veel landen kan je een aspirientje niet zomaar bij de drogist kopen, maar moet je hiervoor naar de apotheek of zelfs naar een arts.

11. Slecht weer is niet uitgesloten

Slecht weer? Bedenk van te voren wat je zou kunnen gaan doen met slecht weer. Vraag tips aan je reisadviseur!

12. Plan niet te veel

Plan een (half) rust dagje in, helemaal voor jezelf (zonder kinderen dus) en geniet er optimaal van zonder je schuldig te voelen.

--Dit vind je misschien ook leuk --

Uitzicht Sant Salvador
Mallorca
Petra Hermans

Uitjes vanuit Cala d’Or

De leukste uitjes vanuit Cala d’Or Mallorca. Ontdek de vele baaien, gezellige marktjes en de leukste dorpjes. Bereikbaar te voet of met de fiets.