Mallorca in de meivakantie

Mallorca in de meivakantie, doen of niet doen?

Steeds weer krijg ik de vraag; “Is Mallorca een aanrader in de meivakantie?” Veel mensen zijn toch bang dat de vakantie letterlijk en figuurlijk in het water valt of dat het er te koud is eind april/ begin mei.

Al een aantal jaren kom ik in de meivakantie op Mallorca. Ik vind het een heerlijke periode, omdat het nog rustig is en al het personeel in restaurantjes en in de hotels super enthousiast aan het nieuwe seizoen begint! Daarnaast is de temperatuur meestal erg aangenaam en zeer geschikt om activiteiten te ondernemen.

“Hi, ik ben Petra! Specialist in het organiseren van vakanties naar Mallorca!

Leuk dat je mijn blog leest. Ik kom al vele jaren op Mallorca (vaak meerdere keren per jaar) en stel met veel plezier vakanties samen naar dit prachtige eiland. Jij kan ook gebruik maken van mijn services! Stuur me gerust een mailtje met je wensen en ik weet er altijd wel een passende vakantie bij te vinden!”

Mallorca in de meivakantie

Wat zijn de voordelen van Mallorca in de meivakantie?

  • De prijzen van accommodatie en vluchten zijn vele malen lager dan in het hoogseizoen. Bijvoorbeeld ook bij Ikos Resorts.
  • Het is nog niet te warm (zoals in de zomer) om activiteiten te ondernemen
  • Je hoeft veelal nog niet te reserveren bij restaurants 
  • Je verlaat meestal een koud en regenachtig Nederland voor een temperatuur van tussen de 20 en 24 graden.
  • Personeel bij restaurantjes en in winkeltjes zijn allemaal aardig omdat ze fris en enthousiast beginnen aan een nieuw seizoen.  Check hier mijn blog over de restaurantjes van Cala d’Or. 

Verken de omgeving met een huurauto!

Met een huurauto geniet je van vrijheid en flexibiliteit, waardoor je op je eigen tempo de prachtige kustlijn, afgelegen dorpjes en natuur kan verkennen. Ontdek de verborgen pareltjes van het eiland die je anders sneller zou missen. Met een huurauto bepaal je je eigen reisschema en kan je gemakkelijk al je bagage meenemen. Boek via deze link direct een comfortabele huurauto! Of neem contact met mij op zodat ik je verder kan helpen!

Wat zijn de nadelen van Mallorca in de meivakantie?

  • De watertemperatuur is vrij fris (tip koop een wetsuit voor je kids) 
  • In de avond moet je een vest/jas aan
  • Sommige barretjes / restaurantjes zijn nog niet geopend.   
  • De kans op een dagje regen is groter dan vanaf juni
Mallorca in de meivakantie

Hoe was het weer op Mallorca in de meivakantie van 2023 en 2022 (laatste week april/ eerste week mei)?

In 2022 waren wij 2 volle weken op Mallorca op vakantie. We hebben ongeveer 6 dagen bewolking gehad waarvan drie dagen regen. De gemiddelde temperatuur overdag was rond de 20 graden.

In de meivakantie 2023 was  het weer op Mallorca fantastisch!  Wij waren wederom 2 weken en hebben 1 dag wat regenachtig weer gehad. De temperatuur was rond de 23 graden en in de avond konden we elke avond lekker buiten zitten met een vestje aan.

Mallorca meivakantie

SERVICE VAN THE TRAVEL STYLIST

Heb je interesse in een reis naar Mallorca in de meivakantie? Mail of bel me gerust! Naast dat ik vaak best prijs garantie kan bieden krijg je daarnaast veel tips van mij, die je vakantie een stuk mooier zullen maken.

--Dit vind je misschien ook leuk --

Uitzicht Sant Salvador
Mallorca
Petra Hermans

Uitjes vanuit Cala d’Or

De leukste uitjes vanuit Cala d’Or Mallorca. Ontdek de vele baaien, gezellige marktjes en de leukste dorpjes. Bereikbaar te voet of met de fiets.