Auto Huren Amerika

Een auto huren in Amerika kan best wel een ingewikkelde kwestie zijn. Na inmiddels al aardig wat keren een auto te hebben gehuurd in de Amerika én ook al super veel klanten van mij op pad te hebben gestuurd, weet ik inmiddels alle valkuilen. Ik help je graag op weg met 15 tips voor een huurauto in Amerika! 

 1. Boek je auto ruim op tijd, zeker voor de populaire periodes (zoals schoolvakanties). De prijzen van huurauto’s gaan omhoog naar mate er meer schaarste is. 
 2. Vergelijk prijzen op de juiste manier. De prijs die je ziet, is vaak niet alles wat je moet betalen. Denk aan verzekeringen, eigen risico afkoop, extra bestuurders, navigatie, one way fees (als je je auto op een andere plek terug brengt), kinderstoeltjes en als laatste maar niet minst belangrijke, de brandstof regeling! Ga hier altijd voor FULL-FULL (vol meenemen, vol terugbrengen) of FULL-PAID. Check ook mijn andere post ‘Wat kost een huurauto in Amerika?’.  
 3. Haal je auto op, op de luchthaven of het stadskantoor. Beide plekken hebben voor een nadelen. Bereken de totale kosten en houd rekening met parkeerkosten en taxi kosten naar je eerste accommodatie. 
 4. Neem je eigen navigatie mee vanuit Nederland. Er zijn heel veel verschillende manieren om te navigeren zonder dat je een internet verbinding nodig hebt. Zie de website van de ANWB voor de verschillende opties. 
 5. Houd er rekening mee dat het ophalen van je auto veel tijd in beslag kan nemen. Plan het niet te strak in. 
 6. Lever je auto in vóór het tijdstip dat je je auto hebt opgehaald. De dagen huur worden berekend per 24 uur, ga je er overheen, betaal je een extra dag.
 7. Laat je bij het ophalen van de auto niet overhalen tot een upgrade als je de auto niet gezien hebt. Meestal is de auto die je meekrijgt groot genoeg, terwijl de medewerker anders beweert. Blijkt deze daarna alsnog te klein, kan je altijd nog ingaan op het aanbod. Bedenk wel dat je hier vaak fors voor betaald. 
 8. Sluit ter plaatse geen extra verzekeringen af indien je een all inclusive pakket hebt geboekt zoals bij Sunnycars. Bedenk goed bij een aangeboden verzekering of je dat echt nodig hebt. Ze bieden vaak ook zaken aan die al zijn inbegrepen in je reisverzekering. 
 9. Maak een playlist met je favoriete (Amerikaanse) muziek en zorg voor een kabeltje waarmee je ze kan afspelen in je auto. En over kabeltjes gesproken, het is handig als jij je telefoon kan opladen in de auto. 
 10. Ga zodra je je auto hebt naar een grote Wallmart of Target en koop daar een ijscontainer. Bij alle hotels kan je Ijs scheppen en zo kan je onderweg lekker picknicken met de drankjes die zelf hebt meegenomen. Je kan uiteraard helemaal los met overige campingspullen in een superstore, maar denk er wel aan dat je het ook weer ergens moet laten als je je auto inlevert.
 11. Check de prijs van de verschillende tankstations. Hoe dichter bij een de luchthaven, of grote stad, hoe duurder de brandstof is. Tankstations wat verder van de snelweg zijn vaak het meest voordelig. Ohja en tank de juiste brandstof en zorg dat je op tijd tankt! 
 12. Huurauto’s zijn bijna altijd automaat in Amerika. Houd je linkervoet weg van de pedalen 😉
 13. Houd je aan de verkeersregels van Amerika. De maximum snelheid in Amerika is 25 tot 45 mijl per uur in steden en 65 tot 75 mijl per uur op de snelweg.  
 14. In Amerika kan je niet zonder creditcard. Je hebt deze ook nodig voor het ophalen van je huurauto. Zonder creditcard (op naam van de hoofdbestuurder) geen auto. 
 15. Geniet van de vrijheid van je huurauto.
Zodat ik zeker weet dat alles goed geregeld is en alles inclusief is, boek ik vrijwel altijd huurauto’s in Amerika bij Sunnycars. Jij kan ook zelf via deze link je huurauto boeken. Ik krijg er dan een kleine commissie over én zal jou daarna van nog meer tips voorzien! 
Auto huren Amerika San Francisco